TROLLINGRUPPEN - Vänern

Har kväll 211027 suttit i ett Skype-möte med Länsstyrelsen och 5 representanter ifrån olika trollingklubbar runt Vänern. Vi har upprättat en Trollinggrupp som skall representera Trollingfisket i Vänern.
Det har aldrig funnits något direkt organiserat inom Trollingfisket förrän nu och detta är ju jättekul. Ensam är inte alltid stark och för vår del är det nog viktigt att vi samordnar oss i viktiga frågor som rör Trollingfisket.

Ur denna Trollinggrupp har vi enats om och utsett två representanter. En som sitter med i Regelgruppen (Som är en grupp i Samförvaltning Vänern). Det blev Bengt Vargen Larsson och en som sitter med i Samförvaltning styrelse  och det blev jag, Agnetha Helander.
Tycker att det skall bli jättekul, lärorikt och spännande.

REGELGRUPPEN - Här går man helt enkelt igenom och diskuterar regleringar inom bland annat Trollingfisket men även alla andra fiskemetoder. De som ingår i gruppen är bl a Länstyrelsen, SLU, HaV, yrkesfiskarna, Sportfiskarna, Fisketurism och nu även Trollingfiskarna då.

SAMFÖRVALTNING VÄNERN - Samförvaltningen är ett projekt vars syfte och mål är att utveckla samförvaltningen mellan miljö och fiske i Vänern och att uppnå en långsiktigt hållbar förvaltning. Samförvaltningen kommer att arrangera styrgruppsmöten och storgruppsmöten och sprida ny och aktuell information om miljö och fiske.

Fredrik Andersson har tidigare suttit med på dessa möten men har inte haft en officiell position att föra trollingfiskarnas talan men har gjort så gott han kunnat.

Första Samförvaltning mötet kommer att äga rum i februari 2022. Ser fram emot detta.

Jag hoppas verkligen att detta blir bra och att vi kommer att ha en fin dialog mellan oss. Kändes bra idag iallafall. Sedan är det ju ett faktum att alla kan inte tycka lika men i slutändan har vi ända samma målbild.

Kommer att hålla er uppdaterade med Mötesanteckningar/protokoll på Facebook i MTK-medlem och här på hemsidan

Må så gott Agnetha

Anteckningar ifrån Trollinggruppens Uppstartsmöte 211027

Anteckningar ifrån Trollinggruppens Uppstartsmöte 211027

Dela den här sidan