Mexiko erbjuder en av de mest spännande djuphavsfiskeupplevelserna i världen. Med sitt varierande landskap och rika marina liv, lockar Mexikos vatten såväl nybörjare som erfarna fiskare. Ett av de mest populära fiskeställena är längs den mexikanska Rivieran, där det kristallklara vattnet hyser en mängd olika fiskarter.

En populär metod för djuphavsfiske i Mexiko är trolling, där man drar beten eller lockbeten bakom en långsamt färdande båt. Detta är effektivt för att fånga stor fisk som marlin, sailfish och dorado (mahi-mahi). För de som föredrar en mer hands-on upplevelse, erbjuder bottenfiske en chans att kämpa med arter som snapper och grouper på djupare vatten.

En av de största attraktionerna med djuphavsfiske i Mexiko är mångfalden av arter som finns tillgängliga. Från den majestätiska blå marlinen till den snabba wahoo, ger varje fisketur en unik utmaning och möjlighet. Fiske säsonger varierar beroende på art, men det finns alltid något spännande att fånga, oavsett årstid.

Förutom spänningen i själva fisket, är det viktigt att fiska ansvarsfullt. Mexiko har stränga regler för att bevara sitt marina liv, och det är viktigt för besökare att respektera dessa regler. Detta innebär att följa kvoter och storleksbegränsningar, och att vara medveten om skyddade områden. Genom att göra detta, kan fiskare njuta av sitt äventyr samtidigt som de bidrar till bevarandet av Mexikos unika marina ekosystem.

När är det bäst att resa till Mexiko?

Baserat på den genomsnittliga månadsvädret i Mexiko, är februari till april och november till december ideala månader att resa dit, med milda temperaturer och mindre nederbörd. Maj till september tenderar att ha högre temperaturer och mer regn, vilket kan påverka vissa aktiviteter. Mexico City uppvisar behagliga temperaturer året runt, medan Cancún är varmare och har mer nederbörd under sommarmånaderna. Varje resmål i Mexiko erbjuder unika upplevelser beroende på säsong, så det bästa resevalet beror på de aktiviteter och upplevelser man söker. 

Månad Genomsnittlig Temperatur Nederbörd
Januari +23°C / +14°C 40mm
Februari +25°C / +16°C 33mm
Mars +26°C / +16°C 35mm
April +27°C / +18°C 53mm
Maj +28°C / +19°C 98mm
Juni +27°C / +20°C 173mm
Juli +26°C / +20°C 162mm
Augusti +26°C / +20°C 158mm
September +26°C / +20°C 165mm
Oktober +25°C / +18°C 120mm
November +25°C / +16°C 53mm
December +24°C / +15°C 40mm

Fullständig väderdata från Avionero.se.

Flyga till Mexiko

Att flyga från Stockholm till Mexiko innebär att man vanligtvis måste göra minst en mellanlandning, eftersom det inte finns några direktflyg mellan dessa destinationer. De vanligaste mellanlandningarna sker i städer som Amsterdam, Paris, London, eller amerikanska städer. Flygtiden varierar beroende på antalet och platsen för mellanlandningarna. Det är rekommenderat att jämföra olika flygbolag och rutter för att hitta den mest passande resplanen och priset. För mer detaljerad information, besök Avionero.

Hitta boende i Mexiko

Condé Nast Traveler har utsett de 40 bästa resorterna i Mexiko för 2023, baserat på deras läsares val. Denna lista omfattar en mängd olika resorter, från lyxiga till mer avslappnade alternativ, belägna både på Mexikos östra och västra kuster. Varje resort erbjuder unika upplevelser och faciliteter, från vitt sandstränder till utmärkta matställen och spabehandlingar, vilket ger resenärer en mångsidig bild av vad Mexiko har att erbjuda. Denna lista kan vara ett utmärkt verktyg för att planera en framtida resa till Mexiko. För mer detaljerad information, besök Condé Nast Traveler.

Pass och visum

Svenska turister som reser till Mexiko behöver inte ansöka om visum för kortare vistelser. De kan vistas i landet för turism, affärsresor eller transit i upp till 180 dagar utan visum. Detta gör det enklare och mer tillgängligt för svenska resenärer att uppleva Mexikos kultur, stränder och historiska platser. Vid ankomst till Mexiko får resenärer ett turistkort som måste fyllas i och visas upp vid in- och utresa. Det är viktigt att notera att passet måste vara giltigt under hela vistelsen i Mexiko.