Årets utsättning av 2-årig Gullspångslax vid Hjorten udde är avklarad⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Då har vi haft en fin utsättning av 2-årig Gullspångslax idag vid Hjortens udde. 10 000 friska och riktigt fina bebisar simmar ut i Vänern.
Tack Patrik Putte Johansson för att du fanns på plats och tog emot leveransen🫶🏼

250 000 kronor som är insamlat av sponsorer och er medlemmar gick detta på. Fantastiskt jobbat alla. Vi är redan en god bit på väg för att nästa års utsättning blir lika fin som denna och tidigare år.

Vi tackar Sävenfors fiskodling ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️och Laxfond Vänern ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️för ett fint samarbete och för att dom ser till att dessa utsättningar blir verklighet.

Må gott alla❤️

❤️Hur vi i klubben jobbar med att få ut mer Lax och Öring i Vänern ❤️

HUR MTK ARBETAR MED ATT FÅ UT MER LAX & ÖRING I VÄNERN

Som vi alla vet så har ett helt unikt fiske i Vänern där vi kan fiska på Lax och Öring. (Dock fiskar vi givetvis inte på vild lax och öring).

Det finns ingen avgift för att fiska i Vänern. Detta är något som vi hade välkomnat. T ex en årsavgift eller iallafall fiskekort som i alla andra sjöar. Hade gett en otroligt fin intäkt som skulle kunna lägga på fisket i Vänern. 
Istället hjälps vi alla åt att få till utsättningar av odlad lax och öring. 

MTk arbetar ständigt för att få in medel mer Lax och Öring i Vänern. 2020 satte vi ut Smolt för 250 000 kronor.
2021 gjorde vi en lika stor utsättning. Det blev 2-årig öring, ca 10 000 per utsättning. Något vi alla i klubben som bidrar till skall kännas oss stolta över!

DET FINNS OLIKA SÄTT ATT BIDRA. VI VILL ATT DET SKALL VAR BEKVÄMT OCH PASSA JUST DIG MEN DE FACTO, ALLA BEHÖVER BIDRA.

• Man kan, när andan faller på använda sig av att sätta in en peng på SWISH eller Bankgiro. 

• Man kan även göra det riktgt lätt för sig och föra över en peng via Autogiro. Då vet man varje månad att man varit med och betalat för den fisken som man tar upp. 

• Man kan köpa snygga profilkläder (jackor, T-shirts, Hoodjackor, Kepsar, Fleecejackor m.m Alla dessa produkter hittar du här på vår hemsida under fliken Butik/Försäljning. Av allt som vi som vi säljer så går överskottet till Smolt.

• Vi arrangerar flera tävlingar under året och överskottet på anmälningsavgifterna går också till Smolt.

• Sedan 2015 har vi sålt Fångstflaggor. Dessa flaggor hissar man på sin båt när man har godkänd fisk i båten. Överskottet går givetvis till Smolt

• Vi har fantastiska Företagssponsorer som hjälper till att göra prisbordet på dessa tävlingar attraktiva.

• Vi har ju givetvis våra fantastiska medlemmar som också kommer med idéer som t ex Jullotteriet.

Detta var lite om hur vi arbetar med att få ut Smolt i sjön. Vi jobbar som sagt ständigt för att hitta på nya nya sätt.

Vårt SWISH-nummer och alla andra betalningsmetoder hittar du överallt på våra olika mediesidor. Facebook, Instagram, Blogg och Hemsida

INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT🙏❤

Höstutsättningar i Vänern 2021

Det har varit 7 st utsättningar med totalt 21 000 Gullspångsöringar. Vikt ca 3-5 hekto, vilket blir 9 ton Gullspångsöring. 
Som vanligt fantastiska fiskar i utmärkt kondition från Sävenfors Fiskodling🙏🏼❤️ Det är Laxfond Vänern som som stått  för dessa höstutsättningar🙏🏼❤️

HÖSTUTSÄTTNING VID HJORTENS UDDE AV LAXFOND VÄNERN. 18 & 19/10 -21

Fredrik Sköld och Michel Soussan har varit med och hjälpt till vid två utsättning av pigga fina öringar från SÄVENFORS FISKODLING under måndag och tisdag.

Det sattes ut 3000 st igår och lika många idag, tisdag. Dessa skulle ha satts i våras så så därför lite större Öringsmolt.

LAXFON VÄNERN står bakom dessa utsättningar.

Totalt kommer det sättas ut 21 000 fiskar nu på hösten.

Tack Janne för, som alltid fina pigga fiskar.

Detta ser bra ut!! Har en liten sträcka kvar för att nå vårt mål.  Vi sätter tilltro till lotteriet och hängivna spontana sponsorer😍 I denna summa finns pengar med ifrån de lotter som är sålda till dags datum.  Så köp lotter! Det kommer fina överraskningar förutom mellandragningar!🎁🎁🎁 🔆DU ÄR EN VINNARE OAVSETT VAD! INTÄKTEN GÅR TILL ETT FINT SYFTE SOM GYNNAR OSS ALLA🔆

Detta ser bra ut!! Har en liten sträcka kvar för att nå vårt mål. Vi sätter tilltro till lotteriet och hängivna spontana sponsorer😍 I denna summa finns pengar med ifrån de lotter som är sålda till dags datum. Så köp lotter! Det kommer fina överraskningar förutom mellandragningar!🎁🎁🎁 🔆DU ÄR EN VINNARE OAVSETT VAD! INTÄKTEN GÅR TILL ETT FINT SYFTE SOM GYNNAR OSS ALLA🔆

Vi tänker att det kan vara kul att varje månad lägga ut vår SMOLTOMETER.  Den visar kontoställningen på klubbens Smoltkontot.  Det kan ju vara bra att alla ser hur mycket pengar som kommer in och var målet ligger. Vi har en del tävlingar och annat framför oss som förväntas inbringa pengar men det vill till att alla är med och bidrar. Så här ser det som sagt ut på kontot idag. Skall bli spännande och se om vår ”smoltvisare” når ända upp så det blir ett Kaching vid årsskiftet.  Vi hoppas på det, så vi kan göra vår beställning nästa år igen på Laxfond Vänern och få fina Lax- och Öringbebisar ifrån Sävenfors Fiskodling. Eller hur?

Vi tänker att det kan vara kul att varje månad lägga ut vår SMOLTOMETER. Den visar kontoställningen på klubbens Smoltkontot. Det kan ju vara bra att alla ser hur mycket pengar som kommer in och var målet ligger. Vi har en del tävlingar och annat framför oss som förväntas inbringa pengar men det vill till att alla är med och bidrar. Så här ser det som sagt ut på kontot idag. Skall bli spännande och se om vår ”smoltvisare” når ända upp så det blir ett Kaching vid årsskiftet. Vi hoppas på det, så vi kan göra vår beställning nästa år igen på Laxfond Vänern och få fina Lax- och Öringbebisar ifrån Sävenfors Fiskodling. Eller hur?

SPONSORER FÅR PLAKETT

Dessa plaketter läggs ut på vår Facebooksida med Ditt namn oavsett vilket belopp du väljer ( dock lägst 30 kronor)

• Den gröna (SMOLTSPONSOR) för spontana bidrag

• Den blå (CATH OCH TODAY)för det man sponsrar för upptagen godkänd fisk.

Om vi inte alla hjälps åt så blir fisket inte lika fint i framtiden. Vet att många hjälper till men det behövs mer. Det är inte fråga om att skinna sig men att lägga en peng utifrån sin egen ekonomiska situation. Strunta i wobblerinköp och lägg pengen på mer smolt t ex någon gång. 
SWISH 123 291 9264

Tack🙏🏼🎣

SMOLTUTSÄTTNING VID HJORTENS UDDE AV 2-ÅRIGA ÖRINGBEBISAR

Detta är en sån där goo vecka när det varit lyckade utsättningar av Smolt. Idag var det dags för Melleruds trollingklubbs bebisar att komma ut på nya äventyr.

Vi möttes upp på 45’an för att guida ner ”The Smoltomobile” till Hjorten. Pallen i täten mot Vänern. Det vart mycket gry i de små liven när dom kom i sjön och dom är granna så det förslår. 🥰 En lyckovecka kan man säga.

Det är så många av oss som gjort denna utsättningen möjlig så ett jättetack till alla som bidrar till fisket i Vänern. Alltså 250 000 kr👌🏼

Tack till Sävenfors (Janne Arvidsson) för att du kan leverera så fantastiska fiskar. (Dom hälsar att allt gick bra💪🏼)

Tack till Laxfonden och tack till Hans Pallen Aronsson och Roger Eriksson för att ni ställt upp och hjälp till🙏🏻🙏🏻👏🏼👏🏼🎣💪🏼😕

Nu fortsätter vi samla in pengar till nästa år så vi kan få till lika fina utsättningar.

Fantastiskt när allas vårt jobb uppmärksammas. Vi kämpar vidare🤩🎣🐟💪🏼🙏🏼

Fantastiskt när allas vårt jobb uppmärksammas. Vi kämpar vidare🤩🎣🐟💪🏼🙏🏼

Hjortens udde. Första leveransen ifrån Sävenfors. 2-årig Gullspångsöring
Hjortens udde. Första leveransen ifrån Sävenfors. 2-årig Gullspångsöring
10 000 totalt varav 1000 är sponsrande av Sävenfors. Stort tack till alla andra som hjälper till att bidraga till mer smolt. Nästa utsättning blir på tisdag den 5 maj. Även den på Hjortens udde.
Utsättning Hjortens udde 5/5 -20
Utsättning Hjortens udde 5/5 -20
Då har det varit ytterligare en utsättning vid Hjortens udde idag. Laxfonden satte 10 000 pigga 2-åriga Gullspångsöringar ifrån Sävenfors Fiskodling. + ytterliga 500 från vår sponsring ifrån Sävenfors. Tack! Tack även till Patrik Johansson för härliga foton och film samt medverkan vid utsättningen.
Vill även tacka Tommy Nerstrand som var med på vårt Årsmöte och berättade om projektet med de 11 Vänerkommunerna och där 7 st har har bifallit ansökan om mer Smolt.👏🏻👏🏻 Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Laxfond Vänern👌🏼

Vill även tacka Tommy Nerstrand som var med på vårt Årsmöte och berättade om projektet med de 11 Vänerkommunerna och där 7 st har har bifallit ansökan om mer Smolt.👏🏻👏🏻 Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Laxfond Vänern👌🏼

Majortiteten av Vänerkommunerna (7 st) bifaller laxfondens ansökan om medel till Smolt

Tack till SÄVENFORS FISKODLING och LAXFOND VÄNERN för ett fint samarbete!

Kul att utsättningarna uppmärksammas  även av allmänheten

Kul att utsättningarna uppmärksammas även av allmänheten

Utsättning Hjortens Udde våren 2019
Utsättning Hjortens Udde våren 2019
10 000 2-årig Gullspångsöring
Bild och och info ifrån outdoor.se

Bild och och info ifrån outdoor.se

Utsättning Sunnanå hamn Våren 2019
Utsättning Sunnanå hamn Våren 2019
10 539 st 2-årig Gullspångsöringar

Dela den här sidan